10.2.11

~ syukur & tahniah ~

salam....

ops..mcm ade ape2 jek entry aku kali ni kan..hehehe, erm..arini aku dpt byk gak berita yang menggembirakan..mengenai aku, kawan, family.. erm..harap2 lah tiap-tiap ari buleh dgr brite gumbira...

first skali, nk wish gud luck n congrats to my luvly sist empuk..beliau dah dpt keje..hehhe, alhamdulillah..dah byk kali cube, dpt jugak keje kat sebuah kilang yang dikatakan mmg sedang membangun kat alor gajah tu..kesian dier, mmg ssh giler, 3x interview wokey..dapat jugak, pastu msk2 tiap2 ari kne exam.. dan syukur sbb empuk dah blh msk shift sbb sume exam2 die dah lulus. adik aku ckp sape xpass exam trus die buang..tu yg ngeri...first gaji nnt kite lepak langkawi, hahhaa..ade bran..?? pepun, keje leklok yer...

second, nk ucapkan syukur teramat sgt dekat rakan blogger, adeq lya colours & keluarga sbb adik beliau dah selamat spai kat malaysia pagi tadik...adik die study kat mesir..klu nk tau details, u all klik jek kat name die tu eh.. xlupe jugak utk husben terchenta opis mate aku, pn azilla sbb suami beliau merupekan slh seorang yg membantu dlm misi bawa pulang student2 mesia. klu nk diikutkan pn azilla sekeluarga ptt pindah ke mesir sbb husben beliau seorg prof dpt jadik wakil utk jaga sume student mesia kat mesir, tp disebabkn bumi mesir tgh bergolak. so sume ditangguh..naseb baik gak diorg xpegi lg, klu x bygkan ank2 beliau cumel2 lagi...lbh2 lg syahira si toncit..hehhee...

third, congrats to my school mate time primary dulu, pya sbb dah dpt surat utk konvo for her master..tahniah dear..nnt perut dah comel, amek scroll mst cumil jugak...hehhee...moga semuanya selamat...

haaaa, ni psl aku pulak..tadik time tgh2 bz wat keje, (cett bz la sgt)...pas kuar dari blk fail, aku pun trus pi kat work station then kak as yg dok dpn meja aku senyum jek...pasu die kate wahhh, best arr...heran jugak, apsal kak as nih..tgk2 atas meja ade surat...trus senyum simpul aku dibuatnyer....alhamdulillah...yehhhhhh..... nak tau x ape..???

jom..jom....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
nampak x..???





wahhhhhh..suke2....suke....trus msg en husben...;)
ok clear x...???


dah dapat pengesahan untuk pencen..so, I dah jadik org yg dah ade pencen... pastu start dr tarikh tu dah xpotong EPF lagik..so lagi lah byk gaji I..wakakaka, gelak nakal..manyak buleh wat dgn EPF yg potong tiap2 bln tuh...

apepun, tahniah jugak pada kawan2 yang dpt surat mcm aku gak...kejap jek dah 3 thn kan....
pada kawan2 seangkatan aku, tahniah ek....

.NONY.ANISH.AIN.RADHIAH.DILLA.ALIEYA.EFFA.
AKASHAH.KAMIL

ni lah yg masing2 muke skema time lapor diri 3 thn lepas, skang dah begau eh...



p/s : tgh pk, 2042 sok baru aku pencen.....lame lagi oiii....



5 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. tq kak. alhamdulillah sume selamat kan. lega rasa

    and congrats sebab dah berpencen tuh. kata gaji dah makin byk. apa lagi !! belanja la dominos !!! ahaks

    ReplyDelete
  3. Congratss... samalah kita Nad... :D

    ReplyDelete

tinggalkan jejak u ols kat cni!